4 Közérzet javító szokás ami garantáltan jobb kedvre fog deríteni

közérzet-javító-szokás

Rohanó világ, egészségtelen étetmód és stressz. Napjainkban valóban fokozott sebességgel kell adoptálódnunk minden egyes változáshoz, és ha nem figyelünk oda könnyen kimerülhetnek a testi és lelki raktáraink. Jelen rövid cikkel szeretnék néhány hasznos tippel szolgálni, hogy közérzete jobbá válhasson amennyiben nem az. 

Megfelelő folyadék utánpótlás

Rengetegszer találkoztunk már az intelemmel, hogy igyunk eleget mert az jót tesz az egészségünknek, mégis úgy tűnik mintha a feladat embert próbáló lenne. Csak nem iszunk eleget, vagy ha iszunk akkor kávét, energiaitalt, alkoholt, cukrozott- vagy édesítőszerezett löttyöket.

megfelelő-folyadék-utánpótlás

Vízre legalább ugyanolyan szükségünk van akár a levegőre és a táplálékra. Csakúgy mint a helytelen táplálkozás, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel is negatívan befolyásolja az egészségünket.


Testünk víztartalma egyénenként változó, és ez összefüggésben van azzal is hogy ki mennyire bírja az alkoholt, de körülbelül 60% átlagolva. Van olyan élőlény amelynek testvíztartalma elérheti akár a 90%-ot is.


H.H. Mitchell, Biológiai Kémia 158-as folyóiratára hivatkozva az emberi agy és szív 70%-át, a tüdő 83%-át víz alkotja. A bőrünk 64%-ot, a veséink és izmaink 79%-ot tartalmaznak, és még a csontjaink is meglepő módon elég vizesek a maguk 31%-os víztartalmukkal.


Lehet, hogy megérné jobban odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre? Ön mit gondol? 

mennyi-vizet-igyunk

Kezdje a napot egy pohár vízzel a kávé és a reggeli előtt, hidratálja a testét a többórás vízhiány után. Jó ötlet előre, az ágya mellé készíteni, hogy kéznél legyen ha megszomjazna az éjszaka folyamán.

Egy felnőtt férfinek körülbelül 3 liter, egy felnőtt nőnek 2,2 liter vízre van szüksége. Ez a folyadékmennyiség a szilárd táplálékkal bevitt folyadékot is magába foglalja.

Megéri időben kelni a felesleges stresszhelyzetek elkerülése végett

Nincs is annál rosszabb, mint reggel ébredésnél már késésben lenni. Valószínűleg ön is ismer olyanokat akik vagy öt ébresztőt beállítanak, majd mindet kinyomják és amikor sikerült kierőszakolni magukat az ágyból, kapkodva, sietve készülődnek a munkába.


Ez több szempontból is rombolhatja az ember hangulatát. Már ébredésnél megkapjuk a napi stressz adagot nem beszélve arról, hogy ettől még az étvágyunk is elmegy, de talán egy kávé még belefér a nyugtató cigaretta mellé.

hogyan-csökkentsem-a-stresszt

Mindig késésben lesz az aki nem ébred időben, mindig rohanni fog mindenhová, ami nem utolsó sorban még az életünkre is veszélyes lehet amennyiben balesetet szenvedünk.

A reggeli energetizál

Ismét egy sokat emlegetett téma, egy lerágott csont és közhely. Most hanyagolnám is az egészségesség részét a történetnek.

A modernkori őslakosok sem reggelivel indítják a napot, hanem a reggeli felkutatásával. Viszont ők nem kávéznak, és nem is stresszelnek.

Mi most kifejezetten a közérzetre gyakorolt hatására kell hogy koncentráljunk!

miért-fontos-a-reggeli

Ahogy az előbb már kifejtettük, az időben ébredés feltétele annak hogy legyen időnk reggelizni.

Ajánlott a reggeli vízadag után reggelizni, mert a víz beindítja az emésztőrendszerünk működését, és a reggeli után legalább tizenöt perccel kávézni, de semmiképp sem reggeli előtt.


Egy jó reggeli segíteni fog a hangulatunk javításában azáltal hogy energetizál, feltölt a koplalással töltött alvás után, javít a koncentráción, és a munkabírásunkon.

A testmozgás alapvető szükséglet

Szilveszter éjszakája, a be nem tartott újévi fogadalmak anyaméhe, számtalan embert sarkall egy egészségesebb élet víziójának elkezdésére.


A konditermek megtelnek, és mindenki motivált körülbelül egy hétig, majd az emberek rádöbbennek hogy megannyi sötét tennivaló lerabolja az idejüket, energiájukat, és egyszerűen a testmozgásra már nem is marad belőle.

Hiába, a sors így dobta a kockát.

közérzet-javító-szokás

Nem kell ahhoz edzőterembe járni hogy valaki mozogjon. Már számtalan applikáció létezik az időprobléma megoldására, például: Otthoni edzés-felszerelés nélkül.

Húsz percet valószínűleg mindenki rá tud szánni, a kérdés már csak az akarás. Ha belegondolnánk abba hogy mennyit internetezünk…

Facebook Comments Box
Share
Az ön adatainak védelme fontos számunkra

Weboldalunk frissítette az adatvédelmi irányelveit hogy megfelelhessen az Európai úniós adatvédelmi törvényeknek, mindenkinek világszerte.  Az oldal használatával ön beleegyezik oldalunk adatvédelmi irányelveibe, és tudomásul veszi hogy teljes mértékben ön rendelkezik az adatai felett. Kérem olvassa el az adatvédelmi irányelveinket, hogy megtudja milyen sütiket használunk és hogy milyen adatokat gyüjtünk az oldalon. Oldalunk böngészésének a folytatásával ön beleegyezik a frissített adatvédelmi irányelveinke.

Adatvédelmi Irányelvek