A jövő konyhája: Robot séf főzi majd a vacsoránkat?

Sokszor eszembe jut David Husselhoff okosórája a Knight Rider-ből amikor azon elmélkedek, hogy vajon a manapság láthtó sci-fi filmekből mi fog megvalósulni a közeljövőben. A robotizált háztartást is vízionálták már különböző filmekben és mit adj Isten? Azt hiszem valami mellett súlyosan elsiklottam az elmúlt években.

Robot Séf

Remélhetőleg azért a negatív utópiák lázadó robotokkal és egy mesterséges intelligencia által generált alternatív valósággal nem fognak megvalósulni.

A Moley Roborics által megálmodott robotkonyha egy olyan komplett konyhai megoldás amely a két nagy precizitású robotkar mellett a munkaterületet is tartalmazza. Ez az ügyes kis gépezet nemcsak hogy megfőz helyettünk, de el is mosogat. Arany élet.

A nagy pontossággal dolgozó robotkarokat a Shadow Robot Company gyártotta, egy London központú cég tagjai akiknek a termékeit a világ minden táján használják, még a NASA is a kuncsaftok közé tartozik.

A szofisztikált feladatokra képes robotkart emberi mozdulatokkal programozzák be az optimális hatékonyság eléréséhez, úgy mint ahogy a CGI effekteket készítik az emberi testre helyezett szenzorok segítségével a filmiparban.

Természetesen mint minden új technológiai újítás, a robot séf is borsos áron körülbelül 4,5 millió forintért vehető meg. Az idő múlásával valószínűleg a robotizált megolások is nagyobb teret nyernek és ez majd az árakat is lejjebb fogja vinni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük